Webis — Inloggen


Beste gebruiker,

We hebben recent deze applicatie vernieuwd. Vanaf nu is deze te bereiken via een andere URL, namelijk https://gemachtigdeportaal.nl. De oude omgeving blijft online en hier kunt u de dossiers in blijven zien. Hier kunnen echter geen acties meer worden uitgevoerd. Alle dossiers uit de oude omgeving zijn overgezet naar het nieuwe Gemachtigdeportaal.

Zoals een groot gedeelte van jullie weet, hebben wij in samen met een aantal van jullie én gemeente en belastingkantoren, diverse verbeteringen doorgevoerd. Hiermee verhogen we de service en het gebruiksgemak. Daarbij is het nu mogelijk om gebruik te maken van API’s tussen uw software en het Gemachtigdeportaal. Tevens kunnen gemeente en belastingkantoren, ongeacht welke Belastingapplicatie en Waarderingsapplicatie ze gebruiken aansluiten op het Gemachtigdeportaal.

In een later stadium is het ook mogelijk om andere documenten te raadplegen, zoals een uitspraak op een bezwaar. Van deze en alle komende ontwikkelingen zullen wij u op de hoogte houden.

Over enkele dagen zal de handleiding worden aangepast. Het Gemachtigdeportaal heeft een nieuwe vormgeving, werkt intuïtief en er zijn meer opties toegevoegd. Hieronder enkele punten.


  • Alle menuopties zijn te vinden rechtsboven in het scherm.
  • Bezwaren kunnen nu ook ingediend worden op basis van het Wozobjectnummer.
  • Email gaat voortaan naar het algemene emailadres.
  • Via ‘Bezwaren overzicht’ zijn alle ingediende stukken én gemachtigde bezwaren in te zien.
  • Dossiers en objecten kunnen nu gezocht worden op adres, Wozobjectnummer, postcode, etc.
  • Aanvullen van bezwaren kan nu eenvoudig via zoeken op objectniveau.
  • Binnen het dossier is eenvoudig te zien welke stukken u heeft ingediend.
  • Binnen het dossier kunt u tevens ontvangstbevestigingen raadplegen, ook van het ingediende bezwaarschrift.
  • Verbeterde downloadfunctie bij zeer grote aantallen taxatieverslagen.
  • Beschikbare API koppeling.

Let op, om in te loggen op het nieuwe Gemachtigdeportaal is het noodzakelijk om uw account te activeren, klik hiervoor op de optie ‘wachtwoord vergeten’. U ontvangt dan een email waarmee u het wachtwoord opnieuw kunt instellen. Binnenkort zal tevens een two factor authentication (2fa) ingesteld worden waarbij het noodzakelijk is om een authenticatie app te gebruiken bij het inloggen. Hierover ontvangt u binnenkort meer informatie.


Voor meer informatie of technische vragen kunt u contact opnemen met Marco van Beek via telefoonnummer 06-20506189 of via e-mailadres marco.van.beek@bakerware.nl.